Menu

Zelfplukweide

Van eind mei tot half november kun je op ons veld je eigen boeket of kruidentuiltje plukken.

Welkom op ons plukbloemenveld!

Kom langs op onze bloemenweide en pluk een mooi boeket lokale snijbloemen, een potje eetbare bloemetjes of een kraakverse kruiden salade. We nodigen je uit om te genieten van de frisse lucht te midden van de Putse vogeltjes.

Kies zelf de mooiste snijbloemen uit. Snijbloemen worden in de zomer het liefst ’s morgens (vol water) of ’s avonds (vol suikers) geplukt, waarna ze deugd hebben van enkele uren op een koel en donkere plaats water te drinken. Snij de stelen daarna nog eens schuin af en schik ze dan op vaas. Zo bezorg je hen de langste vaastijd.

Ervaren wildplukkers, herboristen en kruidenkenners zijn ook welkom in onze zelfpluktuin, om er zelf eetbare of geneeskrachtige bloemen, bladeren of zaden te oogsten . Grote hoeveelheden kruiden of het oogsten van wortels maken we graag mogelijk in overleg.

Elke dag van zonsopgang tot zonsondergang kun je vrijblijvend vertoeven op onze plukweide. Voor je eigen comfort raden we je aan lange mouwen en een lange broek te dragen om je te beschermen tegen brandnetels, plantensappen en onze kleinste bewoners die kunnen prikken. Voor snijbloemen vind je een emmer water en een mes in onze zelfplukkerskast, of neem je eigen schaar en emmer mee. Je kunt in onze pluktuin betalen via een bankoverschrijving of door contant geld achter te laten in onze brievenbus. Veel plukgeluk!