Na twee jaar zoeken en plannen, kwamen we in juni 2016 dé boerderij tegen: een huis met schuur en een veld van 65 are (dat altijd groter mag worden).

‘We’, dat zijn Allen, Liselot en Gudrun. Allen volgde de opleiding ‘biologische landbouw’ bij de Landwijzer. Liselot, beeldhouwer en dochter van een bloemiste, kreeg haar liefde voor bloemen met de paplepel mee. Gudrun schoolde zich bij in kruidengeneeskunde en wildpluk. Samen werken en wonen we met onze gezinnen op ‘t Coolhof. Over en van planten leren, daar gaan we allicht de rest van ons leven mee zoet zijn.

We kochten een eerste (niet-verwarmde) serre en kweken nu eetbare bloemen en culinaire kruiden. We willen de planten hun gang laten gaan (in bestuiving, reproductie, in het vinden van een plek), nieuwe en oude smaken ontdekken, kennis en kunde delen, buiten werken en vooral: de grond beter achter laten dan hoe we hem ‘gekregen’ hebben. Dat doen we door principes van de biologische landbouw, duurzaamheid, ecologie, verwondering en eerbied voor al wat groeit en bloeit na te streven. In onze communicatie proberen we zo helder mogelijk te tonen hoe we te werk gaan. Eerlijkheid naar de klant en naar onszelf staan voorop.

‘t Coolhof:

**vroegere naam van de heuvel in Putte waar we op mogen wonen en werken. Toen veel groter in oppervlakte, nu minstens even groot in onze dromen.

**Oud-Vlaams voor groententuin.